ΤΡΟΦΕΥΣ
από το 1960

Η ιστορία μας


Η εταιρία ΤΡΟΦΕΥΣ ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1960 από τον Ιωάννη Παπαδόπουλο. Αρχική δραστηριότητα της εταιρίας ήταν η επαγγελματική τροφοδοσία τόσο των μάρκετ της εποχής όσο και των σημείων μαζικής εστίασης με εγχώρια, γεωργικά προϊόντα . Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος δημιούργησε σιγά-σιγά μια εταιρία, που σύντομα έγινε συνώνυμο της ποιότητας των προϊόντων που διακινούσε , αλλά και της άψογης εξυπηρέτησης.

Το 1974 η εταιρία για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς , πέρα από το εμπόριο τροφίμων, προχωρά και στην παραγωγή δημιουργώντας μια μονάδα επεξεργασίας νωπής πατάτας. Η παραγωγή των νέων προϊόντων παρέχει πρωτοποριακές λύσεις για τους επαγγελματίες της εποχής. Η εταιρία θα συνεχίσει με αυτήν την διπλή δραστηριότητα μέχρι το 1987.

Το 1986 εισέρχεται στην εταιρία ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο μεγαλύτερος εκ των δύο υιών του Ιωάννη Παπαδόπουλου, και προχωράει στον εκσυγχρονισμό της εταιρίας υλοποιώντας μια επένδυση που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σύγχρονης γραμμής επεξεργασίας νωπής πατάτας. Αντιλαμβανόμενος τις νέες τάσεις και τις ανάγκες που δημιουργούνται στην αγορά , επεκτείνεται και στον χώρο των κατεψυγμένων προϊόντων με την δημιουργία των πρώτων θαλάμων κατάψυξης. Η ανάπτυξη των κατεψυγμένων προϊόντων είναι πολύ μεγάλη και ο εμπλουτισμός της εταιρίας με νέα προϊόντα συνεχής.

Το 1994 με την είσοδο του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου στην εταιρία, έτερου υιού του Ι. Παπαδόπουλου, η εταιρία μετασχηματίζεται από Ιωάννης Παπαδόπουλος & Υιός, σε ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε. μένοντας προσηλωμένη στις βασικές αρχές του ιδρυτή της : ποιότητα και εξυπηρέτηση. Η δυναμική που αποκτά η εταιρία είναι συνεχής και έτσι διευρύνει τον κατάλογο της με νέα προϊόντα. Την ίδια στιγμή, ξεκινά να επεκτείνεται γεωγραφικά βγαίνοντας από τα όρια της περιοχής που ξεκίνησε. Αναδύεται έτσι η ανάγκη δημιουργίας νέων και σύγχρονων υποδομών (κτήρια , θάλαμοι , επαγγελματικά οχήματα).

Το 1997 χτίζονται οι νέες εγκαταστάσεις στο 2ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Άβαντα, οι οποίες είναι από τις πρώτες με προδιαγραφές ISO, HACCP. Έχοντας πλέον τους χώρους που χρειάζεται η εταιρία προχωράει στις πρώτες εισαγωγές προϊόντων από χώρες της Ευρώπης (λαχανικά , προτηγανισμένες κατεψυγμένες πατάτες , πουλερικά κ.α.), ώστε να εφοδιάσει την αγορά με νέα προϊόντα και να καταστεί πιο ανταγωνιστική συνεχίζοντας την ανάπτυξή της.

Το 2007 η εταιρία επεκτείνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της δημιουργώντας επιπλέον 4.000m3 ψυκτικούς θαλάμους. Έχοντας πλέον την δυνατότητα , επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, τόσο στη συντήρηση (τυροκομικά , σαλάτες , νωπά κρέατα κτλ) όσο και στο ξηρό φορτίο (πρώτες ύλες ,μπισκότα , κονσέρβες , λάδια κτλ).

Σήμερα η εταιρία εξυπηρετεί περισσότερους από 1000 επαγγελματίες στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης , παρέχοντας περισσότερα από 1500 ποιοτικά προϊόντα.

Όλα αυτά τα χρόνια προχωράμε μαζί και υποσχόμαστε τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση τόσο των προϊόντων που παρέχουμε όσο και των υπηρεσιών μας.